onsdag den 21. marts 2018

Indendørs biodiversitet

Vi er i dag blevet introduceret til biodiversitet
Der findes mange forskellige biodiversiteter, men vi har valgt de indedørs.
Vi har valgt at lave en flaskehave hvor man kan etablere et mindre lukket økosystem, hvor planter som er primaproducenter, og nedbrydere som svampe/bakterier afbalanceres i forhold til hinanden. Vores forsøg er et konkret eksempel på et økosystem, hvor vand, ilt, kuldioxid og næringssalte bevæger sig i et lukket kredsløb. Det hele drives af energistrømme fra sollys, der strømmer gennem flaskevæggen, som så forlader systemet som langbølget varmestråling. Når man først etablere et miniøkosystem, kan det bevares i flere år uden ret meget pasning, hvis man sørger for at lukke beholderen ordentligt og sørger for en passende belysning. Vi har valgt at plante en selaginel, som er en del af dværggulvefod- familien som består af 700 arter. Den anden vi har valgt at plante er en ildtop, med gule blomster. Dens latinske navn er Kalanchoe blossfeldiana, og den tilhører bergknappfamilien.

Den anden indendørs biodiversitet vi har valgt at kaste os ud i er kokedame, som er meget populær at have hængende, opfindelsen stammer oprindelig fra Japan. Det er egentlig bare en hængende plante omgivet af mos.






2 kommentarer:

  1. Hvor ser det spændende ud gruppe! Jeg glæder mig til at komme ud og se det :-)

    SvarSlet
  2. Super indlæg - jeg linker til jer fra undervisningsbloggen :-)

    SvarSlet

Hvor er alle insekter henne?

Individuel K4-opgave: Ditte Vi kan nok allesammen huske dengang forruden, forlygterne og nummerpladen efter en køretur på landevejene, var...